Doorgaan naar hoofdcontent

Schrijft u een komma na de aanhef?

Schrijft u een komma na de aanhef? Zowel een aanhef met komma als zonder komma is correct. Wees consequent. Schrijft u een komma na de aanhef? Schrijf dan ook een komma na de slotformule. Pas de regel niet alleen consequent toe in één e-mail, fax of brief, pas hem toe in uw hele correspondentie.

Aanhef en slotformules (ook wel begroetings- en afscheidformules of aanschrijvingen en afsluitingen) worden langzaam maar zeker hedendaagser. De trend in de internationale schrijfwereld ontwikkelt naar formules zonder komma. Sommige landen leggen de trend vast in afspraken of normen. Voor België legde de BIN-norm (Belgisch Instituut voor Normalisatie) sinds 1992 al vast dat zowel de vorm zonder komma als met komma correct is. De laatste versie dateert van 2002 en bleef op dat vlak ongewijzigd.

Vraagt u mijn advies? Ik raad de vorm zonder komma aan:

  • het spaart tijd en moeite.
  • het is waarschijnlijk de vorm van de toekomst.
Meer info hierover vindt u in de volgende reputabele bronnen:

Wilt u meer informatie over het thema? Neem contact op met Greet of bezoek de website: http://www.lerencommuniceren.eu.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe verwijst u naar een bijlage?

Hoe verwijst u naar een bijlage? Schrijf als bijlage of in de bijlage . Ook al leest u in België dikwijls "in bijlage vindt u de...", betekent het niet dat dat correct is. In juist Nederlands verwijst u als volgt naar een bijlage: In de bijlage vindt u de nieuwe kalender Als bijlage vindt u de nieuwe kalender In de bijgevoegde kalender ziet u ... Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Wat is het verschil tussen Miss, Mrs en Ms?

Wat is het verschil tussen Miss , Mrs en Ms ? In het Engels is Miss voor ongetrouwde vrouwen, Mrs voor getrouwde vrouwen en Ms voor elke vrouw. Ms is de hedendaagse stijl om een vrouw aan te schrijven of aan te spreken. Dat is gemakkelijk, dan moeten we niet weten of ze getrouwd is of niet. Bovendien is het een eerlijke tegenpool voor het mannelijke Mr . Wilt u meer informatie over het thema? Neem contact op met  Greet  of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Hoe schrijft u een advocaat aan?

Hoe schrijft u een advocaat aan? Schrijf "Meester" en de familienaam . Wanneer u een brief, fax of e-mail schrijft naar een advocaat, begint u niet met de algemene aanschrijving "geachte". U schrijft dan bijvoorbeeld: - Meester Vermassen - Meester Verwilghen Schrijft u naar een notaris of een gerechtsdeurwaarder? Dan schrijft u naar de functie: - Mijnheer de notaris - Mevrouw de notaris - Mijnheer de gerechtsdeurwaarder - Mevrouw de gerechtsdeurwaarder Andere vormen van aanschrijving, aanspreking en titulatuur in België vindt u op taaladvies.net . Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .