Doorgaan naar hoofdcontent

Wanneer schrijft u gebeurt en wanneer gebeurd?

Wanneer schrijft u gebeurt en wanneer gebeurd? U schrijft enkel gebeurd als één van de volgende woorden erbij hoort: is, zijn, was, waren.

Voorbeelden:

1. er is een ongeval gebeurd aan de kerk.

2. er was nog niets gebeurd toen ik voorbij de kerk reed.

3. het gebeurt wel eens dat ik niet langs de kerk rijd.

Steun en troost: in mijn jarenlange ervaring als trainer en coach heb ik gezien dat mensen met dt-twijfels tot alle rang en stand behoren. Ingenieurs, administratieve medewerkers, managers, verplegers, loketbedienden, ... De oorzaak ligt niet bij algemene intelligentie. Ze ligt bij een aantal specifieke aspecten van intelligentie, geheugen en denkvermogen.

Wilt u meer informatie over het thema? Neem contact op met Greet of bezoek de website: http://www.lerencommuniceren.eu.

Reacties

  1. Anoniem26.2.10

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem10.3.10

    Ik wordt helemaal lijp van dat gebeurd/gebeurt. Zeker als er iemand in je nek loopt te hijgen dat het niet goed is. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem15.7.10

    Met andere woorden: kijk of het tegenwoordige tijd, of voltooid deelwoord moet zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem30.8.10

    en voordat het gebeurd dan?

    of is het voordat het gebeurt?

    ik denk met D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Anoniem: Ik word (zonder t) hahaha. Nederlands slaat echt nergens op... Gewoon werkverschaffing al die onzin. What a waste of time!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem4.11.10

    haha, bedankt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fascinerend wat het dt-onderwerp teweegbrengt. Tijdens mijn training doet het ook dikwijls stof opwaaien. Let op de nieuwe poll op deze blog die vanaf januari 2011 dat onderwerp behandelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Anoniem29.10.12

    ik haat Nederlands ik moet nu een verslag typen over een boek maar daar heb ik dus nu egt geen zin in...
    lolz net stond er zo'n rood streep je om dat ik Nederlands zonder hoofdletter heb getypt,maar egt is dus wel goed getypt..
    raar deze taal volgt me egt overal nu zelfs op het net...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anoniem25.2.13

      Egt met ch ..... echt

      Verwijderen
    2. Anoniem17.10.13

      Dat bedoelt diegene dus.. dat egt verkeerd geschreven is maar wel goed wordt gekeurd en nederlands zonder hoofdletter N niet goed wordt gekeurd. Dafuq.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe verwijst u naar een bijlage?

Hoe verwijst u naar een bijlage? Schrijf als bijlage of in de bijlage . Ook al leest u in België dikwijls "in bijlage vindt u de...", betekent het niet dat dat correct is. In juist Nederlands verwijst u als volgt naar een bijlage: In de bijlage vindt u de nieuwe kalender Als bijlage vindt u de nieuwe kalender In de bijgevoegde kalender ziet u ... Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Wat is het verschil tussen Miss, Mrs en Ms?

Wat is het verschil tussen Miss , Mrs en Ms ? In het Engels is Miss voor ongetrouwde vrouwen, Mrs voor getrouwde vrouwen en Ms voor elke vrouw. Ms is de hedendaagse stijl om een vrouw aan te schrijven of aan te spreken. Dat is gemakkelijk, dan moeten we niet weten of ze getrouwd is of niet. Bovendien is het een eerlijke tegenpool voor het mannelijke Mr . Wilt u meer informatie over het thema? Neem contact op met  Greet  of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Hoe schrijft u een advocaat aan?

Hoe schrijft u een advocaat aan? Schrijf "Meester" en de familienaam . Wanneer u een brief, fax of e-mail schrijft naar een advocaat, begint u niet met de algemene aanschrijving "geachte". U schrijft dan bijvoorbeeld: - Meester Vermassen - Meester Verwilghen Schrijft u naar een notaris of een gerechtsdeurwaarder? Dan schrijft u naar de functie: - Mijnheer de notaris - Mevrouw de notaris - Mijnheer de gerechtsdeurwaarder - Mevrouw de gerechtsdeurwaarder Andere vormen van aanschrijving, aanspreking en titulatuur in België vindt u op taaladvies.net . Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .