Doorgaan naar hoofdcontent

Wat hebt u nodig in een conflict?

Wat hebt u nodig in een conflict? Liefde. Heb liefde voor de mensheid, de wereld, ons universum en u vindt de kracht om met conflicten om te gaan. Die liefde geeft u een bredere kijk en daardoor energie – of zelfs het nodige lef.

Liefde is een belangrijke waarde, ook in aikido (een Japanse krijgskunst).
Ueshiba Morihei, de grootmeester van aikido, noemde aikido the martial art of love en niet the martial art of violence. Liefde is de basis voor vrede en harmonie. Enkel als de attitude van een aikidoka vredevol en geweldloos is, kan de aikidoka geweld verslaan en harmonie brengen in een situatie.

Die wijsheid uit aikido is universeel en kunt u gerust toepassen op een conflictsituatie op kantoor, op de werkvloer, thuis, …

Wilt u meer informatie over het thema? 
Neem contact op met Greet of bezoek de website: http://www.lerencommuniceren.eu.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe verwijst u naar een bijlage?

Hoe verwijst u naar een bijlage? Schrijf als bijlage of in de bijlage . Ook al leest u in BelgiĆ« dikwijls "in bijlage vindt u de...", betekent het niet dat dat correct is. In juist Nederlands verwijst u als volgt naar een bijlage: In de bijlage vindt u de nieuwe kalender Als bijlage vindt u de nieuwe kalender In de bijgevoegde kalender ziet u ... Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Wat is het verschil tussen Miss, Mrs en Ms?

Wat is het verschil tussen Miss , Mrs en Ms ? In het Engels is Miss voor ongetrouwde vrouwen, Mrs voor getrouwde vrouwen en Ms voor elke vrouw. Ms is de hedendaagse stijl om een vrouw aan te schrijven of aan te spreken. Dat is gemakkelijk, dan moeten we niet weten of ze getrouwd is of niet. Bovendien is het een eerlijke tegenpool voor het mannelijke Mr . Wilt u meer informatie over het thema? Neem contact op met  Greet  of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Hoe schrijft u een advocaat aan?

Hoe schrijft u een advocaat aan? Schrijf "Meester" en de familienaam . Wanneer u een brief, fax of e-mail schrijft naar een advocaat, begint u niet met de algemene aanschrijving "geachte". U schrijft dan bijvoorbeeld: - Meester Vermassen - Meester Verwilghen Schrijft u naar een notaris of een gerechtsdeurwaarder? Dan schrijft u naar de functie: - Mijnheer de notaris - Mevrouw de notaris - Mijnheer de gerechtsdeurwaarder - Mevrouw de gerechtsdeurwaarder Andere vormen van aanschrijving, aanspreking en titulatuur in BelgiĆ« vindt u op taaladvies.net . Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .