Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari, 2010 tonen

Hoe bereidt u zich voor op een bezoek van/bij een andere cultuur?

Hoe bereidt u zich voor op een bezoek van/bij een andere cultuur? Doe vooronderzoek en gebruik uw open geest. Door vooronderzoek te doen, kunt u pijnlijke ontmoetingen grotendeels vermijden. Culturele verschillen uiten zich zowel in geplogenheden als in denkwijzen. Wilt u onderzoeken hoeveel de denkwijzen van een andere cultuur van uw cultuur verschillen? Gebruik de vergelijkende tabel op de website van Geert Hofstede, internationaal expert in multiculturele communicatie: http://www.geert-hofstede.com/hofstede_dimensions.php (Engels). Om de vijf dimensies in de tabellen te begrijpen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Hofstede (Nederlands). Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Hoe typt u de Duitse ß-letter?

Hoe typt u de Duitse ß-letter? Met de volgende toetsencombinatie: alt+225 . Dat is een ascii-code die in heel wat software werkt. Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Hoe kan een gevouwen blad papier rechtop staan?

Hoe kan een gevouwen blad papier rechtop staan? Vouw de linker- of rechterbovenhoek om. Wilt u vliegensvlug een bericht plaatsen op de bezoekersbalie? Wilt u een naamkaartje maken tijdens een vergadering? Dikwijls vouwen we een blad papier in twee en ergeren we ons eraan dat het wegglijdt en daardoor moeilijk leesbaar is. Vouw een van de bovenhoeken om: maak een ezelsoortje. Bij hardnekkig papier vouwt u de andere hoek ook om. Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .