Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit september, 2009 tonen

Stoort u wanneer u iemand op de gsm belt?

Stoort u wanneer u iemand op de gsm belt? Nee, u stoort niet, want de gsm-bezitter beslist wanneer hij/zij bereikbaar is. Wanneer u een gsm-nummer hebt, kunt u het nummer gebruiken. Diegene die u het nummer gaf, heeft beslist dat u het mag gebruiken: op het internet geplaatst, persoonlijk aan u gegeven, in een e-mail vermeld, op een visitekaart gedrukt, ... Kortom: met een gsm-nummer is de kans groter om mensen te bereiken dan met een nummer van het vaste net. Gebruik deze mogelijkheid. Wie een gsm bezit, bepaalt wanneer hij/zij bereikbaar is. Hebt u een gsm op zak? Dat betekent niet: voortdurend bereikbaar zijn. Het betekent wel: meer bereikbaar zijn. Past het nu even niet? Stel uw gsm op een stille modus. Zodra het u past, vindt u op de voicemail of met andere technologieĆ«n welke oproepen u heeft gemist. Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .

Hoe luistert u naar uw gesprekspartner?

Hoe luistert u naar uw gesprekspartner? Uw gesprekspartner is tijdelijk de belangrijkste persoon ter wereld. Daarom krijgt hij/zij uw volle aandacht. Luisteren is soms een hele opgave. Hoewel de meesten het nut ervan begrijpen en misverstanden willen vermijden, blijft het dikwijls een uitdaging. Onze hersenen bekijken de zaken graag vanuit ons eigen perspectief, maken veronderstellingen en bereiden - te vroeg - een repliek voor. U hoeft enkel de volgende twee dingen te doen en u wordt meteen een betere luisteraar: - concentreer u op het nu , wat voorafgaat en wat volgt, is ondergeschikt aan het nu . - uw gesprekspartner is nu de allerbelangrijkste persoon in de hele wereld , een gedachte die u in de luistermodus brengt. U wilt immers de allerbelangrijkste persoon ter wereld horen, begrijpen, niet beledigen of teleurstellen en de tijd nuttig gebruiken. Zodra het luistermoment voorbij is, is uw gesprekspartner niet de belangrijkste persoon ter wereld en kunt u zich op een ander n

Hoe verwijst u naar een bijlage?

Hoe verwijst u naar een bijlage? Schrijf als bijlage of in de bijlage . Ook al leest u in BelgiĆ« dikwijls "in bijlage vindt u de...", betekent het niet dat dat correct is. In juist Nederlands verwijst u als volgt naar een bijlage: In de bijlage vindt u de nieuwe kalender Als bijlage vindt u de nieuwe kalender In de bijgevoegde kalender ziet u ... Wilt u meer informatie over het thema? Neem  contact  op met Greet of bezoek de website:  http://www.lerencommuniceren.eu .